Hallo, wat leuk dat je op m’n website komt kijken en nieuwsgierig bent naar wie wij zijn. Ik zal eenflescadeau.nl aan u voorstellen.
Mijn naam is Christine en samen met mijn team ga ik een 2000 jaar oude techniek ‘upgraden’ naar onze tijd, door middel van glasfusie. Glasfusie is een ruim 2000 jaar oude methode, waarbij glas tot meer dan 700 graden Celsius wordt verhit. Dit zorgt er voor dat het glas -in ons geval flessen- stroperig wordt en je het in deze toestand kan vervormen, zonder dat het breekt. Zo kunnen wij hier hele leuke, bijzondere en zelfs vrij kunstzinnige gebruiksvoorwerpen van maken. Dit is een proces dat zo’n 24 uur in beslag neemt, maar… dan heb je ook wat! 

eenflescadeau.nl zet een traditie voort door het creëren van kunst- en gebruiksvoorwerpen van dit inmiddels heel gewone  en dagelijks gebruikte materiaal. Op deze manier recyclen wij gebruikte flessen en dragen wij ook een steentje bij aan een beter milieu!

Onze stijlvolle geupcyclede (wijn)flessen worden met de hand bewerkt en bijvoorbeeld tot leuke, unieke kaas- borrelplankjes gevormd in ons atelier. Een perfect cadeau, housewarming gift, mancave item, she shed accessoire, borrelplankje of zomaar als aardigheidje. Een fles van eenflescadeau.nl is tevens een goede conversatie starter! Wat begint met “oh wat leuk zeg? Hoe kom je daar aan??” eindigt misschien wel met…?